Vasakpartei juht: Drambjani parteilise kuuluvuse rõhutamine on kohatu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karen Drambjan
Karen Drambjan Foto: Erakogu

Eestimaa Ühendatud Vasakpartei juht Sergei Jürgens peab kaitseministeeriumisse tunginud Karen Drambjani tegevuse seostamist tema erakondliku kuuluvusega ebakorrektseks.

Kaitseminister Mart Laar ütles neljapäeval, et ministeeriumihoonesse tunginud relvastatud mehel olid kurjad kavatsused. Laar mainis korduvalt Drambjani poliitilist kuuluvust - nimelt oli too Eestimaa Ühendatud Vasakpartei liige.

Jürgens rõhutas reedel usutluses BNSile, et antud juhtumis ei oleks vaenlase otsimine kohane. Kaitseministeeriumi rünnanud Drambjani teo motiive peab välja selgitama juurdlus, kuid igal juhul ei ole need seotud tema erakondliku kuuluvuse ega poliitilise tegevusega, lisas Jürgens.

Jürgensi sõnul tuli Drambjan Ühendatud Vasakparteisse teisest erakonnast - Rahvaliidust, mille nimekirjas valiti ta Maardu volikogu liikmeks. «Ühendatud Rahvaparteis oli ta viimastel aastatel lihtliige,» lisas Jürgens.

Tema sõnul oli Drambjan raske iseloomuga ja kergesti süttiv. «Talle oli omane teatud agressiivsus, mis avaldus väljaütlemistes ja netipublikatsioonides, eriti valimiste eel. Üldiselt oli ta psühholoogiliselt ebastabiilne inimene,» sõnas Jürgens.

Samas kaldus Jürgens Drambjani «kummalist sammu» seletama eeskätt selle mehe eraeluliste probleemidega.

«Drambjanil lagunes pere, tekkisid suured võlad, ta jäi kodutuks. Ent miks ta suundus lõpuks just kaitseministeeriumisse, seda ei oska ka mina seletada. Ka mina olen juhtunust šokeeritud.»

Neljapäeva pärastlõunal tungis 1954. aastal sündinud Eesti kodanik Karen Drambjan kaitseministeeriumi hoonesse ja avas seal tule. Prokuratuur kinnitas, et Drambjan sai surma politseinikega puhkenud tulevahetuse käigus. Üks politseinikest sai tulevahetuses väiksemaid kriimustusi, rohkem vigastatuid ei olnud.

Sündmuste käigus prokuratuuri teatel otseselt pantvange ei võetud, kuid kaks kaitseministeeriumi hoones viibinud inimest olid lühiajaliselt sissetungija kontrolli all. Püstoliga võttis Drambjan sihikule ka ühe ministeeriumi naistöötaja. Sissetungija oli relvastatud püstoli ja lõhkepakettidega.

Püstoliga kaitseministeeriumisse tunginud ja seal tule avanud Karen Drambjanil oli kaasas üle kümne lõhkepaketi ja ligi sada padrunit.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles