Drambjani tütar oli narkodiilerina kohtu all

Merike Teder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karen Drambjan
Karen Drambjan Foto: Erakogu

Kaitseministeeriumis eile tulistamise korraldanud ning selle käigus hukkunud Karen Drambjani tütar Karine oli kümme aastat tagasi narkodiilerina kohtu all.

2001. aasta detsembris avaldati Eesti Päevalehes uudis selle kohta, et kaitsja puudumise tõttu lükkus edasi kohtuistung narkodiilerite asjas, kus süüdistati Valentin Šnaperit, Vitali Rasskazovi, Inna Nikitinat (sünd. 1981), Ljudmilla Višenkovat ja Karine Drambjani suures koguses narkootilise aine hoidmises ja veos edasiandmise eesmärgil ning grupilises salakaubaveos. Kuidas kohtuprotsess lõppes, pole meedias infot olnud.

Politseileht kirjutas 2003. aasta veebruaris pikemalt sellest, kuidas politsei tabas pärast kaheksat kuud pingelist jälitustööd koos Eesti piirivalve ja Soome politseiga Šnaperi, kellele kuuluva relvistuga oleks võinud õhku lasta terve Vabaduse väljaku. Lisaks oli just Šnaper tööle pannud narkodiilerite võrgustiku, kuhu kuulus ka Karine Drambjan (siis 22-aastane).

Facebooki lehekülje andmetel elab Karine hetkel Hispaanias Lanzarote saarel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles