Iga teine eelistab presidendina Ilvest, iga viies Tarandit

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Tarand ja Toomas Hendrik Ilves
Indrek Tarand ja Toomas Hendrik Ilves Foto: SCANPIX

Iga teine Eesti elanik eelistab presidendiametis näha Toomas Hendrik Ilvest ning iga viies Indrek Tarandit – seega pole rahva eelistused võrreldes juuni lõpus läbi viidud küsitlusega eriti muutunud, selgus rahvusringhäälingu uudistetoimetuse tellimusel kolm nädalat enne presidendivalimisi läbi viidud Emori üle-eestilisest küsitlusest.

Vastates küsimusele, keda soovite näha Eesti Vabariigi järgmise presidendina, pakkus 48 protsenti Toomas Hendrik Ilvest, märgib ERR Uudised. Keskerakonna presidendikandidaadiks asumiseks nõusoleku andnud Indrek Tarandit näeks presidendina 20 protsenti vastanutest.

12 protsenti vastanutest leidis, et ei Ilves ega Tarand sobi presidendiks ning riigipeaks peaks saama keegi kolmas. 20 protsenti vastanutest ei osanud oma arvamust tulevase presidendi kohta üldse avaldada.

Sotsioloog Juhan Kivirähk ütles Vikerraadio uudistele, et õige aeg on inimeste arvamust küsida eelkõige siis, kui Tarand ja Ilves on juba debattides osalenud ning oma seisukohti avaldanud. Praegu ei oska osa inimestest teemast midagi arvata - tegemist ei ole aktuaalse küsimusega, tõdes ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles