Sampo peab liisingumaksete häireid salajas

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sampo pank.
Sampo pank. Foto: Sampo

Sampo loeb saladuseks nii sõiduautode liisinguportfelli suurust, liisingumaksetega hätta sattunud klientide osakaalu kui ka seda, mida nad ära võetud autodega teevad.


Erinevalt teistest Eestis tegutsevatest liisingufirmadest, mis avaldasid oma sõiduautode liisinguportfelli suuruse ning maksmisega hätta sattunud klientide osakaalu, teatas Sampo Pank, et peab sellist infot konfidentsiaalseks, kirjutas

aripaev.ee.

Tõenäoliselt kuulub Sampo probleemsete liisinguvõtjate sekka pikka aega makseraskustes sipelnud Q Vara, mille juhid vaatamata kinnisvaraturu kokkukuivamisele uhkete luksusautodega ringi uhanud on.

«Liisingu taotluste arv on võrreldes eelnevate perioodidega märgatavalt vähenenud. Rahuldamata jäänud taotluste kohta me kahjuks arvestust ei pea,» ütles Sampo Panga ettevõtete panganduse direktor Indrek Puskar.

Viidates jooksvale kohandumisele jättis Sampo avaldamata nii sissemaksu suuruse, intressi kui ka maksimaalse liisinguperioodi. Sampo autoliisingu ennetähtaegne lõpetamine toob kliendile lisakulusid, mis sõltuvad lepingu lõpetamise ajast ning põhjustest, kuid nende suuruse jättis Puskar samuti enda teada.

«Auto võetakse käest ära siis, kui muid lahendusi kasutada enam ei õnnestu,» vastas Puskar küsimusele, kui pikalt peab liisingumakseid võlgu olema, et sõiduk ära võetaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles