Rannamäe: tundub, nagu debatid oleksid kandidaatidele peale surutud

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Hendrik Ilves ja Indrek Tarand
Toomas Hendrik Ilves ja Indrek Tarand Foto: Teet Malsroos / Õhtuleht

Indrek Tarand ja Toomas Hendrik Ilves ei ole osanud tekitada debatti, kuigi president valitakse juba kuu lõpus. Mulle tundub, et kõik need debatid, mis hakkavad tulema, oleksid nagu kandidaatidele peale surutud, tõdes rahvusringhäälingu ajakirjanik Aarne Rannamäe täna Vikerraadios.

Rannamäe ütles saates «Rahva teenrid», et kuigi president maailma ei muuda, oleks siiski intellektuaalselt huvitav kuulda nii Tarandi kui Ilvese mõtteid. «See annaks arutlusainet inimestele.»

Diplomaatia peatoimetaja Iivi Anna Masso osutas, et istuvale presidendile on status quo kasulik, kuid arusaamatuks jääb, miks väljakutsuv kandidaat aktiivsem ei ole. «Ma ei ole viimase kuu ega kahe järel endiselt targem selles osas, et mida Indrek Tarand mõtleb,» märkis Masso.

Tema sõnul on Tarandil praegu suurepärane võimalus oma vaateid tutvustada.

Arutades täna avalikustatud Emori uuringu tulemusi, mille kohaselt rahvas eelistab presidendina Ilvest, tõstatas Aarne Rannamäe küsimuse selliste küsitluste väärtusest olukorras, kus rahvas niikuinii presidenti valida ei saa.

Postimehe arvamustoimetaja Neeme Korv avaldas lootust, et debatid presidendikandidaatide vahel tulevad huvitavad. Rannamäe lisas, et ilmselt on oodata mõnusalt teravaid arutelusid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles