Presidendi nõunik: otsevalimistel võidaks Ilves suurelt

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Hendrik Ilves ja Olari Koppel.
Toomas Hendrik Ilves ja Olari Koppel. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Kui mõttemängu korras ette kujutada, et Eestis valitaks riigipea otsevalimiste teel, siis viimase küsitluse tulemusi arvestades võidaks kahe kandidaadiga valimistel Toomas Hendrik Ilves Indrek Tarandit suurelt, ütles presidendi nõunik Olari Koppel.

Olari Koppeli sõnul kinnitab värske uuring, et kaks nädalat enne presidendivalimiste esimest vooru ületab Toomas Hendrik Ilvese toetus Indrek Tarandi oma mitmekordselt – 48 protsenti toetab Ilvest ja 20 protsenti Tarandit, kirjutab ERR Uudised.

Koppel märkis, et võrreldes eelmise uuringuga (49 protsenti küsitletuist toetas Ilvest ja 23 protsenti Tarandit) jäävad muutused statistilise vea piiresse, mis kinnitab, et ühiskondlik arvamus on selles küsimuses välja kujunenud. Ta ütles, et avalik arvamus ei mõjuta otseselt presidendivalimiste tulemust, ent selle kaudset mõju parlamendi liikmetele ei saa välistada ega alahinnata.

Presidendi nõunik meenutas, et augustis 2006 korraldatud küsitluses eelistas toonast presidendikandidaati Toomas Hendrik Ilvest presidendina 48 protsenti ja president Arnold Rüütlit 36 protsenti vastanutest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles