Riik valmistab ette õiguskantsleri ja riigikontrolöri ametipensioni kaotamist

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eurod.
Eurod. Foto: SCANPIX

Sotsiaalminister Hanno Pevkur saatis kooskõlastusringile riigikontrolöri ja õiguskantsleri ametipensioni kaotamise eelnõu.

Eelnõu kohaselt ei makstaks pärast 2013. aastat enam ametipensionit riigikontrolörile, riigikontrolli peakontrolörile, õiguskantslerile ja õiguskantsleri asetäitja-nõunikule.

Pevkuri sõnul on Reformierakond ja IRL leppinud kokku eripensionide reformis, mis saab alguse antud eelnõuga. «On selge, et praegu kooskõlastusele saadetud eelnõu on alles algus ja sügisel tuleb laua ümber võtta kõik asjassepuutuvad ministrid ning minna reformiga edasi ka teistes eripensionide valdkondades,» ütles Pevkur.

Eelnõu kohaselt ei teki õigust eripensionile neil, kes asuvad nimetatud ametikohtadele pärast muudatuse jõustumist ja neil, kellel on omandatud alla poole vajalikust staažist. Praegune õigus ametipensionile säiliks aga õigustatud ootuse kohaselt neil, kel selleks ka praegu õigus oleks. Eelnõu jõustumise ettepanekuks on 2013. aasta 1. jaanuar.

Eelnõu saadetakse kooskõlastamiseks kõikidele ministeeriumidele ning arvamuse avaldamiseks riigikontrollile, õiguskantslerile, sotsiaalkindlustusametile, Teenistujate Ametiliitude Keskorganisatsioonile TALO, Eesti Ametiühingute Keskliidule, Tööandjate Keskliidule ja Eesti Kohtunike Ühingule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles