«Vabariigi kodanikud»: meedia võiks positiivsem olla

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mati Heidmets.
Mati Heidmets. Foto: .

Sotsiaalteadlase Mati Heidmetsa arvates peaks meedia olema märksa positiivsem ning kultiveerima inimestes rahulikku enesekindlust.

Heidmetsa sõnul kajastab Eesti meedia liiga palju hullusi ning isegi lumesajust jäetakse mulje, et riik on kokku kukkumise ääre peal.

Samuti leiavad Heidmets ja kunstimuuseumi direktor Marika Valk, et meedia ei tohiks poliitikuid nii palju mõnitada. Nende meelest on Eestis niigi vähe inimesi ning neid tuleks pigem toetada kui pidevalt aasida.

Heidmetsa arvates saaks sellega meelitada ka rohkem inimesi poliitikasse. «Kui poliitikuid mõnikord kiita, siis see annaks noortele signaali, et poliitika ei ole nii jube koht.»

Tänases saates «Vabariigi kodanikud» arutasid saatekülalised Eesti tuleviku üle ning kriitikat muu hulgas eestlase väärtushinnangutele.

Marika Valk arvas, et Eestis on väärtushinnangute probleem väga tõsine, kuid loodab, et sellest saadakse aja jooksul üle. «Eesti ühiskonnas on tekkinud sallimatus inimeste vahel. Majanduskriisiga on see jõudnud kohta, kus inimesed ühiskonnas enam ei taju, et nad esindavad riiki.»

Valk aga üdini pessimistlikuks ei jäänud ning lausus saate lõppedes, et Eesti on veel noor ning riigiks ja rahvaks areneda läheb rohkem aega. «Teeks selle nimel ühte teist ja kolmandat, aga ei põeks ka nii palju. Võtame asja rahulikult ja teeme seda tööd mida vaja ja mõtleme, et see periood on olnud nii lühike,» ütles Valk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles