Ilves: jätkem halvustamine ja olgem oma riigi üle siiralt uhked!

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Toomas Hendrik Ilves kohtus reformierakondlastega.
President Toomas Hendrik Ilves kohtus reformierakondlastega. Foto: Reformierakond

President Toomas Hendrik Ilves kohtus täna riigikogu Reformierakonna fraktsiooniga ning kutsus Eesti rahvast üles oma riigi üle uhkust tundma ja kodanikuühiskonda edendama.

«Augustis tähistame 20 aasta möödumist Eesti iseseisvuse taastamisest,» ütles Ilves. «Minu ettepanek on, et me jätaksime nüüd  kogu negatiivsuse ja halvustamise ning oleksime oma riigi üle siiralt uhked. Meil on selleks kuhjaga põhjust, sest endise Nõukogude impeeriumi haardes olnud maade hulgas oleme selgelt esimeste seas. Me oleme selle kõik ise teinud.»

«Meie ise kodanikena teeme Eesti suuremaks ja paremaks,» ütles Ilves. «See hoiak ja arusaam, et meie ise vastutustundlike ja pealehakkajate kodanikena loome Eesti tänase ja homse näo, on viimase viie aasta jooksul kasvanud,» rääkis president Reformierakonna suvepäevadel Pärnumaal Lepaninas.

«Seltsid, liikumised ja ühendused toimetavad meie elukeskkonna parandamisel üha enam,» jätkas riigipea. «Ainult valitsuste tublidusest või viletsusest sõltumatud ja samuti sisuliselt iseseisvad kodanikud tagavad ka riigi iseseisvana püsimise. Kodanikuühiskond hoiab meid vabana. Tahan kodanikuühiskonna toetamisele pühenduda ka edaspidi, seda ametist sõltumata.»

Reformierakonda kuuluvad 33 Riigikogu liiget on kõik andnud allkirja Ilvese ülesseadmiseks presidendivalimiste esimeses hääletusvoorus, mis toimub Toompea lossis 29. augustil. Kokku on oma toetusest ametisolevale presidendile teatanud kolm parlamendi saadikurühma neljast, kokku 75 inimest.

Ilvese osales riigikogu Reformierakonna suvepäevadel Pärnumaal Lepaninas riigikogu Reformierakonna fraktsiooni kutsel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles