Tarand: ootasin Ilvesele suuremat toetust

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Tarand.
Indrek Tarand. Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Keskerakonna tõenäoline presidendikandidaat, europarlamendi saadik Indrek Tarand on üllatunud, et ametis olevat presidenti Toomas Hendrik Ilvest toetab vaid iga teine Eesti elanik.

«Olukord on endiselt selline, et ametisoleva presidendi toetus jääb napilt alla poole ja see teeb mulle natuke muret, eeldaksin, et see on tõusnud,» rääkis Tarand ja lisas, et tõenäoliselt toob augustikuu tema ja Ilvese toetajanumbritesse muudatusi, vahendab ERR Uudised.

Rahvusringhäälingu tellitud Emori uuringust selgus, et kolm nädalat enne presidendivalimisi toetab Ilvest iga teine ja Tarandit iga viies Eesti elanik.

«Mina olen kogu aeg arvamusel, et kui mina üksikisikuna olen võimeline Euroopa Parlamendi valimisel umbes viiendikku elanikkonnast esindama – või valijaskonnast – , siis see toetus on püsiv ja näitab, et on tugev kaubamärk – tugevam kui mõnelgi registreeritud erakonnal,» rääkis Tarand.

«Ja ma umbes niimoodi hindan seda, et see on täiesti rahuldav tulemus selles võistluses, mis praegu käimas on,» lisas ta enda toetajate arvu kommenteerides.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles