Estonia kontserdisaal täitus kodutundega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Von Krahli Akadeemia muusikainstallatsiooni trummimängijad, kes söödavate lillekaunistuste vahel etenduse sisse juhatasid.
Von Krahli Akadeemia muusikainstallatsiooni trummimängijad, kes söödavate lillekaunistuste vahel etenduse sisse juhatasid. Foto: Liis Treimann

Setumaalt, Saaremaalt, Hiiumaalt ja mujalt kokku tulnud inimesed olid Eesti Vabariigi juubeliaasta lõpetamise üritusele eile Tallinna kohale tulnud juba tervelt tund aega enne algust, ootusärevusest õhinal. Kirjutas Kristi Leppik ja pildistas Liis Treimann.


Ennatlik oli «Eesti Vabariik 90» pidustuste korraldajate hoiatus, et eile rahvusooper Estoniasse kokku tulnud inimesed ei ole harjunud meediaga suhtlema. Vastupidi, nemad soovisidki rääkida oma tegudest ja saavutustest.



Hämmastav, et Eestis leidub veel inimesi, kes viibisid eile esimest korda rahvusooperi kontserdisaalis. Esmaelamust suurest sammastega muusikatemplist ei osanudki Tartumaalt Kambjast pärit Pille Tammelan sõnadesse panna.



Estoniat kattis kui sinimustvalge vaip. Nendes toonides riietust oli tõesti palju – lihtne ja ilus. Puudusid uhkeldavad kleidid ja ehk seepärast tundusidki inimesed siirad ja rõõmsad.


«Milles küsimus, kas tuju on hea, loomulikult,» vastas just hetk tagasi Eesti Rahvusmeeskooriga lavalt maha astunud laulja Erkki Targo.



Ei olnud midagi võltsi ega ülepakutut, Estonia oli üle Eesti kokku tulnud inimestele üheks õhtuks kui üks suur ja soe kodu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles