Vene ajakirjanik: Wikileaks näitas Balti diplomaatiat lääne ees lömitavana

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Wikileaks
Wikileaks Foto: Postimees.ee

Balti riikide diplomaatia paistab Wikileaksis avaldatud materjalide valguses ülemäära lömitav NATO liitlaste tegelike või kujuteldavate huvide ees, leiab Venemaa ajakirja Russki Reportjor peatoimetaja Vitali Leibin.

«Mulle on jäänud mulje, et USA diplomaadid imestasid mõnikord ka ise, kui jäigalt, ettevaatamatult ja keevaliselt mängivad Balti riikide valitsused justkui Venemaa ja Valgevene huvide vastu, ent teinekord ka iseenda huvide kahjuks,» ütles Leibin usutluses BNSile.

«Balti riikide valitsused püüavad selles ristisõjas olla innukamad katoliiklased kui Rooma paavst, see tähendab, USA riigidepartemang, kelle poliitika on alati olnud vaoshoitum. Ühendriikide diplomaatia ilmutab alati vähemasti valmisolekut dialoogiks ja kompromissideks ega too oma riigi huve kunagi ideefantoomide ohvriks,» arvas Leibin.

Russki Reportjor on WikiLeaksi põhiline partner Venemaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles