Reporter.ee: ajateenijad teevad meeleldi kätekõverdusi

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajateenijad.
Ajateenijad. Foto: Mihkel Maripuu

Reporter.ee küsitletud Kuperjanovi pataljonis teevivad noored ei leia, et nende õigusi ajateenistuse jooksul mingil viisil piiratakse.

«Füüsiline karistus on väga suhteline, pigem tehakse grupiviisiliselt palju trenni,» rääkis ajateenija Erik Ehasoo. «Sõjaväes üks eesmärke ongi see, et rühmad saaksid füüsiliselt ühtsemaks ning ajateenistuse lõpuks oleks igal sõduril sobiv füüsiline vorm.»

Kuperjanovi pataljoni külastanud õiguskantsler Indrek Teder ütles, et kaitseväe distsiplinaarseadus ei anna õigust kaitseväelast distsipliinirikkumise eest füüsilise karistusega karistada. Ta toonitas, et sõjaväelist väljaõpet, ka füüsilist väljaõpet tuleb korraldada inimväärikust alandamata.

Kuperjanovi pataljoni ülem, major Toomas Möls rääkis Reporter.ee'le, et temale teadaolevalt ei ole ajateenijatelt tulnud ühtegi pöördumist, kus nad oleksid kas või isiklikus jutuajamises väljendanud, et füüsiline karistusviis selles väeosas eksisteerib.

Tapa väeosas hiljuti teenistuse lõpetanud Rait rääkis, et tema pidi kätekõverdusi tegema ka selleks, et talle saabunud kirju kätte saada. Samas ei leia Rait, et see teda kuidagi alandanud oleks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles