ERR.ee: Kelam peab Eesti probleemiks heade tavade nõrkust

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tunne Kelam.
Tunne Kelam. Foto: Peeter Langovits.

Europarlamendi saadiku Tunne Kelami sõnul on Eesti üheks suuremaks probleemiks see, et meil puuduvad head tavad või on nad nõrgavõitu, teatasid

ERR Uudised

.

«Praegu oleme me just nende kahe vahel: meil ei ole täiuslikke seadusi ja juristid on väga osavad seaduste puudusi ära kasutama. Seda asendavad vanades Euroopa riikides head tavad, mis meil on nõrgavõitu,» rääkis Kelam ETV saates «Vabariigi kodanikud».

Teiseks on Eestis Kelami hinnangul puudulik väärtustesüsteem. «Me ei õpeta koolis oma väärtusi, me ei õpeta oma minevikuväärtusi ega järjepidevust, me peame need kuidagi muu kõrvalt kahmama. Meil ei räägita ellusuhtumisest, elufilosoofiast, religioonist jne,» selgitas ta.

Kelam hoiatas, et Eesti on praegu riskantses arenguetapis, kus meil puudub selge eesmärk.

Sotsiaalteadlane Mati Heidmets aga märkis, et Eestil ei tasu püüelda mitte viie rikkama Euroopa riigi hulka, vaid lihtsalt ehitada üles tugev riik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles