Kultuuriministeeriumi asekantsleriks saab Ragnar Siil

Merike Teder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kultuuriministeeriumi asekantsler Ragnar Siil
Kultuuriministeeriumi asekantsler Ragnar Siil Foto: Kultuuriministeerium

Kultuuriministeeriumi kunstide valdkonna asekantslerina alustab täna tööd Ragnar Siil, kes siiani töötas ministeeriumi arendusosakonna juhatajana.

Seni asekantsleri ametis olnud Piret Lindpere lahkus teenistusest.

«Kaunite kunstide valdkond on üks ministeeriumi tugisambaid ja kultuuripoliitika arengusuundade uuendamise käigus saab ilmselgelt just kaunitele kunstidele osaks suurim tähelepanu. Senitehtu analüüsimisel ja edasise kavandamisel on kogu valdkonna jaoks suur kasu Ragnar Siili kogemusest ja seda ka rahvusvahelises plaanis,» rääkis kultuuriministeeriumi kantsler Siim Sukles.

«Olen Piret Lindperele tänulik pikkade koostööaastate eest kultuuriministeeriumis.»

Tartu Ülikoolis politoloogia eriala lõpetanud Ragnar Siil on töötanud kultuuriministeeriumis alates 2005. aastast, ligi viis viimast aastat juhtinud ministeeriumi arendusosakonda, vastutades muuhulgas ministeeriumi arengukavade koostamise eest ja nõustades valdkondlikke arengukavandamise protsesse.

Ragnar Siil on Eesti esindaja Euroopa Komisjoni loomemajanduse töögrupis ning alates 2011. aasta kevadest juhib Euroopa Liidu loomemajanduse töörühma, mis tegeleb kultuuri ja loomemajandust toetavate programmide väljatöötamisega Euroopa Liidu tasandil. Ta on ka UNESCO Kultuuri väljendusvormide mitmekesisuse kaitse ja edendamise konventsiooni Eesti komisjoni esimees.

Siil kuulub Tartu Ülikooli Viljandi Kultuuriakadeemia nõunike kogusse, on Mahtra talurahvamuuseumi, Võrumaa muuseumi ja Harjumaa muuseumi nõukogu liige.

Lisaks tegeleb ta väitlusega, on olnud kohtunik rahvusvahelistel väitlusvõistlustel ja treeninud Eesti võistkonda.

Piret Lindpere töötas kultuuriministeeriumis alates 2005. aastast, algul kunstinõuniku, hiljem kunstide valdkonna asekantslerina.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles