Hukkunuga tuleõnnetuse põhjustaja on reeglina mees

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tulekahju Rannamäe teel.
Tulekahju Rannamäe teel. Foto: Priit Simson

Päästeameti ametliku statistika kohaselt moodustavad 70 protsenti tulesurmade ohvritest mehed, kellest pooled kaotavad elu hooletu suitsetamise tagajärjel.


«Meestel on kalduvus pingeid maandada ennasthävitava ja hoolimatu käitumisega,» ütles Päästeameti ennetustöö osakonna juhataja Viola Murd, kelle sõnul peaks mehed rohkem tegutsema iseenda ja oma lähedaste turvalisuse nimel, teatas päästeamet.

Statistika järgi on viimastel aastatel tules hukkunud järjest enam nooremaid mehi.

Detsembri kahel esimesel päeval toimuval päästeala ennetustöö konverentsil otsitakse koos Rootsi ja Soome päästeteenistuste kolleegidega uusi lahendusi tulesurmade vähendamiseks ning inimeste elu turvalisemaks muutmiseks.

Üheks võimalikuks lahenduseks tulesurmade vähendamisel võivad olla isekustuvad sigaretid. Järgmise aasta esimesest jaanuarist on Soome esimene riik Euroopas, kus tohib müüa ainult isekustuvaid sigarette, mis on kohustuslikud paljudes USA osariikides ja Kanadas.

Näiteks New Yorgi osariigis vähenes hooletu suitsetamise tagajärjel hukkunute arv peale isekustuvate sigarettide kohustuslikuks muutmist 25 protsendi võrra.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles