Kas Drambjani ajendas kuritööle Vene propaganda?

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karen Drambjan tulistas kaitseministeeriumis. Pildil kaitseminister Mart Laar kella 16.15 paiku ministeeriumi juures korrakaitsjaga vestlemas.
Karen Drambjan tulistas kaitseministeeriumis. Pildil kaitseminister Mart Laar kella 16.15 paiku ministeeriumi juures korrakaitsjaga vestlemas. Foto: Toomas Huik / Postimees

Kaitseminister Mart Laar ütles eile USA ajalehes Washington Times ilmunud intervjuus, et kaitseministeeriumis tulistamise korraldanud Karen Drambjani võis kuritööle ajendada Vene propaganda.

«Küsimusele, mis seda inimest täpselt ajendas, on raske vastata,» ütles Laar Washington Timesile. «Üks võimalus, mida me uurime, on see, kas teda ajendanud faktoriks oli  massiivne Eesti vastu suunatud propagandarünnak, eriti viimasel nädalal.»

Minister selgitas, et viimase kuu jooksul ründas Vene välisministeerium korduvalt Eesti valitsust. Muuhulgas süüdistati teda ennast natsidega koostööd teinud perest pärinemisest, rääkis Laar.

Laar kinnitas, et Eesti valitsusele pole plaanis Ühendatud Vasakpartei ega vene kogukonna tegemisi pingsamalt jälgima hakata. «Olen kindel, et 99,9 protsendil Eestis elavatest mitte-eestlastest pole sellise terrorismiga mingit seost,» ütles minister. «See oli selge katse rahva seas vihkamist õhutada ja see kukkus läbi.»

«Selliste rünnakute eesmärk on alati meie elustiili ja institutsioonide ründamine. Oleme uhked, et elasime kriisi üle ilma tavakodanikke kaotamata. Liigume Eesti demokraatia arendamisega edasi. Me ei korda vigu, mida mõned teised riigid on teinud. Oleme lääneriik,» kinnitas Laar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles