Suvine supp

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suvine supp
Suvine supp Foto: Jaan Heinmaa

4 portsu

35 min

1 sl oliiviõli

1 suurem porru, pestud ja tumedamad lehed eemaldatud, õhukeselt viilutatud

2-3 sellerivart, õhukeselt viilutatud

2 suvikõrvitsat, lõika pikuti neljaks ning viiluta

4-5 väiksemat kartulit, kooritud ja tõkeldatud

800 ml kanapuljongit

150 g (u. 2,5 dl külmutatud herneid

2 sl hakitud münti, peterselli või tilli

Kuumuta potis õli ning prae ses porrut, sellerit ja suvikõrvitsat u. 10 minuti jagu.

Lisa kartulid ja puljong. Kuumuta potitäis keema ning keeda praokil kaanega ja madalamall tulel 15 minutit või kuni kartul peaaegu valmis. Lisa herned ning keeda kuni herned ja kartul pehmed. Serveeri maitserohelise ja hea krõbeda saiaga (leivaga).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles