Paet rõhutas korruptsiooniga võitlemise tähtsust

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Paet.
Urmas Paet. Foto: Reuters / Scanpix

Välisminister Urmas Paet esines Kataris toimunud rahvusvahelisel arengu rahastamise konverentsil ettekandega, kus rõhutas korruptsiooniga võitlemise tähtsust.

Paeti hinnangul peab arengukoostöö rahastamine käima käsikäes korruptsiooni vähenemise ja maksudest kõrvale hiilimise vastase võitlusega, teatas välisministeerium.

«Majandusarengu saavutamiseks tuleb arenguriikidel keskenduda tegevusele korruptsiooni ja maksudest hoidumise vastu,» ütles Paet, kelle sõnul peavad arenguriigid ja doonorriigid võitlema maksupettuste, varimajanduse, ümbrikupalkade ning korruptsiooniga,

«Vaatamata kriisile maailma majanduses, ei tohi peamisest eesmärgist - vaesuse vähenemisest - taganeda,» rõhutas Paet, kelle sõnul peavad doonorriigid ja ka abi saajad koondama efektiivse arengu saavutamiseks ja finantsüsteemi tugevdamiseks oma riigisiseseid ressuresse ning võtma seejuures ka vastutuse edasmineku tagamisel.

«Turumajanduse põhimõtted, tugev maksupoliitika, vabakaubandus, konkurentsi olemasolu, koostöö erasektoriga ja tõhusalt reguleeritud finantsturg on majandusarengu ning vaesuse vähendamise seisukohalt olulised põhinõuded, millest peaksid arenguriigid juhinduma.»

Selle kõrval pidas välisminister oluliseks ka heade valitsemistavade juurutamist, mis loovad eeldused kiiremaks arenguks.

Paeti kinnitusel jätkab Eesti panustamist nii arengukoostöösse kui humanitaarabi valdkonda.

«Endast kehvemal järjel olevate ühiskondade abistamine on iga endast lugupidava riigi ülesanne,» ütles välisminister.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles