ERR vallandas päevapealt tuntud raadiohääle Vallo Kelmsaare

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vallo Kelmsaar
Vallo Kelmsaar Foto: Merike Viilup / Naistoimetajate ühendus

Eesti Rahvusringhääling (ERR) vallandas reedel päevapealt viisteist aastat raadiouudiseid teinud ja paari aasta eest vastavat toimetustki juhtinud Vallo Kelmsaare.

Kelmsaare lahkumist kinnitasid nii ta ise kui tema otsene ülemus, uudistetoimetuse juhataja asetäitja Indrek Kiisler, kuid kumbki ei soovinud avada sündmuse tagamaid.

«See vastab tõele küll, aga ma ei taha sellest rääkida, see on toimetuse siseasi,» ütles Kiisler Postimees.ee’le. «Ma ei arva, et ma peaks rääkima toimetuse siseasjadest.»

Kelmsaare enda sõnul oli see olukord, kus üks pool nägi põhiprobleemi töös, teine isikutes. «Kui päeva pealt vallandati, siis ju päris rahus ei läinud lahku, aga ma rohkem ei ütleks midagi,» rääkis endine tuntud raadiohääl.

«Ma ei taha hakata musta pesu pesema, aga ma ütleks, et asja juured on mitte tänases päevas, vaid natuke kaugemal - viimased paar aastat.» Siiski ei soovinud ta täpsustada, kus täpsemalt probleem peitus.

Kelmsaar ütles, et ega tal erilisi võimalusi raadioajakirjanduses jätkata pole, kuna tõsisemalt tegeleb sellega lisaks rahvusringhäälingule vaid Kuku raadio, mis aga olevat uudiste tootmist praegustes majanduslikes oludes pigem koomale tõmmanud.

«Raadiokuulaja ei kaota midagi, sest asendamatuid inimesi ei ole. Käekirjad on erinevad, ühele võib üks meeldida, teisele teine, aga see on alati hinnanguline küsimus,» märkis Kelmsaar.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles