Hanso: Hiinal on vähe võimalusi Eestit karistada

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hannes Hanso
Hannes Hanso Foto: SCANPIX

Hiinal on vähe võimalusi karistada Eestit dalai-laama visiidi ja poliitikute kohtumiste eest temaga, nentis Rahvusvahelise Kaitseuuringute Keskuse teadur Hannes Hanso.

Hannes Hanso rääkis intervjuus «Aktuaalsele kaamerale», et Hiina võimud on rahvavabariigi algusest saadik korduvalt teinud samu vigu seoses püüdega Tiibetit integreerida ega ole mõistnud, kui väga dalai-laamat maailmas austatakse ja temast lugu peetakse, vahendas ERR Uudised.

«Ma arvan, et nad said väga valusa õppetunni näiteks 2008. aasta olümpiamängude eel, kui nad tõesti ei suutnud absoluutselt hinnata seda, milline rahvusvaheline reaktsioon võiks olla sellele, kui nad Tiibeti protestiavaldusi laiali peksid märtsis. /---/ Võib-olla nad ei adu, kuidas demokraatlikud riigid tegelikult töötavad sellistes küsimustes,» rääkis Hanso, kelle sõnul võib Hiinalt oodata seda tugevamat reaktsiooni, mida väiksem riik tema vastas seisab.

Hanso hinnangul võib poliitilise «karistusena» kõne alla tulla Eesti positsiooni kahjustamine ÜROs või midagi seoses Hiina-Venemaa koostööga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles