Kohtumisel dalai-laamaga kinnitas Ilves toetust ühe Hiina poliitikale

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

President Toomas Hendrik Ilves kinnitas täna dalai-laama Tenzin Gyatsole, et Eesti riik jätkuvalt toetab ühe Hiina poliitikat.

Ilves rõhutas, et tema veendumuse kohaselt rikastab Tiibeti ajalugu, religioon ja kultuur ka Hiina Rahvavabariiki kõige laiemal moel, teatas presidendi kantselei.

«Suurte sees elavate väikeste kultuuride, usundite ja keelte hoolas, lausa kaastundlik kaitsmine ning arendamine muudab meid kõiki rikkamaks, avatumaks, targemaks,» Ilves.

«Tiibeti religioosne ja kultuuriline omapära on unikaalne ning selle hoidmine ja tulevastele põlvkondadele säilitamine on üks meie ajastu humanistlikke ülesandeid,» lisas president.

President Ilvese ja dalai-laama mitteametlik kohtumine toimus Rahvusvahelises Kaitseuuringute Keskuses, kus Budismi Instituudi kutsel Eestit külastav dalai-laama osales seminaril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles