Rohelised näeks presidendina Tarandit

Mirjam Mäekivi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Tarand Tallinna volikogu ees.
Indrek Tarand Tallinna volikogu ees. Foto: Priit Simson

Kevadistel parlamendivalimistel riigikogust välja jäänud Erakond Eestimaa Rohelised volikogu võttis vastu otsuse, millega toetatakse presidendikandidaadina Indrek Tarandit.

Rohelised jagavad Tarandi nägemust otsedemokraatiast ja parteide rolli vähendamisest, teatas volikogu juhataja Peep Mardiste.

Rohelised rõhutavad oma otsuses, et otsedemokraatia veendunud toetajatena eelistavad rohelised sarnaselt Tarandiga näha Eestil tugeva mandaadiga presidenti, kes valitaks rahva poolt otse, mitte parteide tagatubades.

Täna riigikogu fraktsioonides eksisteeriv surve saadikutele hääletada mitte südametunnistuse, vaid partei soovi järgi on ebademokraatlik ja näib pigem presidendi ametissemääramisena, seisab erakonna teates.

Parlament koguneb presidenti valima 29. augustil. Kandidaatideks on praegune president Toomas Hendrik Ilves ning Keskerakonna välja käidud europarlamendisaadik Indrek Tarand.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles