Maailma parim kirsikook

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ilma parim kirsikook
Ilma parim kirsikook Foto: Jaan Heinmaa

420 kcal

8-10 portsu

20 min + 60 min küpsetamiseks + 10 min jahutamiseks

5 dl jahu

1/2 tl soola

2,5 tl küpsetuspulbrit

400 g pruuni suhkrut

1 tl jahvatatud kaneeli

130 g külma võid, tükeldatud

300-400 g värskeid või külmutatud kivideta kirsse

2 sl kakaopulbrit

lisaks 1 tl küpsetuspulbrit

1 muna

300 ml kohvikoort

Eelkuumuta ahi 180 kraadini. Määri u 24 cm diameetriga, lahtikäiv koogivorm võiga ning kata põhi ja servad küpsetuspaberiga. Sega jahu, sool, 2,5 tl küpsetuspulbrit, kaneel suhkur ning või köögikombainis lühikeste pulseerivate intervallide kaupa, kuni saad purutaolise massi. Suru pool saadud segust koogivormi põhjale. Puista peale kirsid. Lisa nüüd köögikombainis ootavale teisele poolele tainast kakao, 1 tl küpsetuspulbrit, lahtiklopitud muna ning koor. Mikserda ühtlaseks ja jaota kirssidele. Küpseta eelkuumutatud ahjus 1 tund ja 20 minutit. Kui kook kipub pealt liigselt pruunistuma, kata see fooliumiga. Serveeri jäätise või vahukooretupsuga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles