Laste teatrikülastuseks on taararaha annetanud 20 000 inimest

Merike Teder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taaraautomaat. Foto on illustreeriv.
Taaraautomaat. Foto on illustreeriv. Foto: Urmas Luik

Esimese kolme kuuga on heategevuskampaania «Aitan lapsi» raames pandipakendi automaatide kaudu annetanud raha vähekindlustatud lastele teatrikülastuste korraldamiseks enam kui 20 000 inimest üle Eesti.

Kokku on 140 pakendiautomaadi kaudu kogutud 20 000 eurot, mis võimaldab juba hooaja alguses sügisel viia teatri 4000 vähekindlustatud perest pärit last.

Maakondade lõikes on kõige aktiivsemalt tehtud annetusi Harju- ja Tartumaal ning Lääne- ja Ida-Virumaal. Kõige vähem on annetusi laekunud Lääne- ja Raplamaalt.

Linnadest on enim annetusi tulnud Tallinnast, Tartust, Pärnust, Rakverest, Tabasalust ja Võrust.

SA Heategevusfond juhataja Paal Aschjemi sõnul teeb projekti tähelepanuväärseks, et annetusi kogutakse keskmiselt ühe euro kaupa. «Tänan südamest kõiki annetajaid, loodame üheskoos aasta jooksul viia teatrisse 10 000 vähekindlustatud last,» märkis Aschjem.

SA Heategevusfond Aitan Lapsi, Evelin Ilves ja Eesti Etendusasutuste Liidu 17 teatrit käivitasid kampaania käesoleva aasta mais.

Annetusi lastele teatripileti ostmiseks saab teha üle Eesti enam kui 140 pakendiautomaadis, millele on paigaldatud täiendav automaatikanupp. Annetaja ei pea tegema rahaülekannet, vaid piisab pandipakendi tagastamisest.

Vähekindlustatud lapsed selgitatakse koostöös kohalike omavalitsuste sotsiaaltöötajatega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles