Vene poliitik usub Vene-Balti suhete taastumisse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuigi riikide suhted on võrdlemisi jäised, siis Vene turistid hindavad Eestit üha kõrgemalt.
Kuigi riikide suhted on võrdlemisi jäised, siis Vene turistid hindavad Eestit üha kõrgemalt. Foto: Raigo Pajula

Vene riigiduumas esindatud Õiglase Venemaa partei üks liidreid Dmitri Gudkov peab suhete taastumist Venemaa ja Balti riikide vahel möödapääsmatuks.

«Eeskätt majanduslikel kaalutlustel. Meile on kasulik hästi läbi saada, seega taanduvad poliitilised erimeelsused varem või hiljem tagaplaanile ning otsuseid hakatakse vastu võtma lähtuvalt majandusliku otstarbekuse kaalutlustest. Ka siis, kui meie riikide vahelised suhted ei olnud head, pakkus Eesti transiit unikaalseid tingimusi ning Vene ettevõtted võtsid neid omakorda vastu,» ütles Gudkov usutluses BNSile.

Tema sõnul on «elu korraldatud sedaviisi, et esiplaanile nihkuvad tavaliselt majanduslikud kaalutlused, seda enam, et 5-10 aasta pärast saab meil olema hoopis teistsugune
Energeetikamudel.»

Vastates küsimusele, mida tuleks tema arvates Venemaa praeguses poliitikas Balti suunal muuta, ütles Gudkov: «Esiteks peab Venemaa vabanema autoritaarsest riigijuhtimissüsteemist. Me peame poliitilist süsteemi tõsiselt reformima, arendama poliitilist
konkurentsi ja demokraatlikke vabadusi. Alles siis saab Venemaa olla Euroopa Liidule täisväärtuslik partner.»

«Mis aga puutub Eestisse, siis võiks alustada turismist ja kõrgtehnoloogiate arendamisest. Vene kapital võiks investeerida Eesti kuurortidesse ning Eesti kapital Venemaa innovatsiooniprojektidesse, näiteks Skolkovosse,» lisas poliitik.

Gudkov on Õiglase Venemaa kesknõukogu liige ja duumafraktsiooni esimehe Sergei Mironovi nõunik.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles