Laar: kaitseväelaste eripensione kärpida pole kavas

Merike Teder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseminister Mart Laar Afganistanis teeninud Eesti kaitseväelasi Tallinna lennujaamas tervitamas.
Kaitseminister Mart Laar Afganistanis teeninud Eesti kaitseväelasi Tallinna lennujaamas tervitamas. Foto: Laura Oks

Kaitseminister Mart Laar kinnitas, et valitsus tegeleb küll eripensionireformiga, ent kaitseväelaste eripensionide kärpimist ministeeriumil kavas ei ole.

«Oleme valitsuses ja peaministriga neid asju rääkinud, seal on arusaamine, et liigume edasi täpselt nii, nagu siiani,» ütles Laar pressikonverentsil.

«On kindlasti olemas veel kohti, kust kohast eripensione on võimalik kärpida, kuid kaitseministrina ma ütleksin mitte ainult enda ala vaid kõigi nende inimeste pensionisüsteemi kohta, kes oma teenistuskohustuste täitmisel nii-öelda surmaga silmitsi seisavad, ühes või teises kohas kärpida pole küll kava ega ole sellel ka mõtet,» kinnitas Laar.

Postimees kirjutas täna, et sotsiaalminister Hanno Pevkuri juhtimisel läheb vahepeal soikunud eripensionireform uuele ringile, alustades eripensionide kaotamist õiguskantsleri ja riigikontrolli ametkonna osas. Seekord püütaksegi kohtunike, sõjaväelaste, politseinike, riigikontrolli kõrgemate ametnike, prokuröride ja õiguskantsleri eripensionide kaotamine läbi viia jupikaupa, üks kärbe korraga.

Teisalt vaibus eelmisel korral (2007.–2008. aastal) käima läinud eripensionireformi kava reaalsetes ning lõpuks oli just tollane kaitseminister Jaak Aaviksoo see, kes reformile sisuliselt veto pani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles