Liikluspolitseinikud võitsid politsei kutsemeisterlikkuse võistlused

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei kutsemeisterlikkuse võistluse võitjad. Vasakult Margus Gross, Indrek Tibar, Kati Luht ja Mirjam Männamaa.
Politsei kutsemeisterlikkuse võistluse võitjad. Vasakult Margus Gross, Indrek Tibar, Kati Luht ja Mirjam Männamaa. Foto: Politsei- ja piirivalveamet

Täna Murastes politsei- ja piirivalvekolledžis lõppenud kolm päeva kestnud korrakaitsepolitsei kümnendad kutsemeisterlikkuse võistlused, mille võitisid korrakaitsepolitsei liiklusjärelvalve talituse politseinikud.

Võidukasse korrakaitsepolitseiosakonna I võistkonda kuulusid liiklusjärelevalve talituse politseinikud Mirjam Männamaa, Kati Luht, Indrek Tibar ja Margus Gross, teatas politsei- ja piirivalveamet.

Teisele kohale tuli lõuna prefektuuri II võistkond koosseisus Kirly Kadastik, Maarja Punak, Alar Sadam ja Mikk Tehvan. Kolmanda koha võitles välja põhja prefektuuri I võistkond koosseisus Nurmely Mitrahovitš, Anu Asu, Paul Pihelgas ja Raul Tamm.

Võidumeeskonna liikme, liikluspolitseinik Mirjam Männamaa sõnul tõi nende meeskonnale edu ühtsus, meeskonnatöö ja ettevalmistus.

«Alustasime võistkonna kokku panekuga juba juunis. Tõsisemat trenni tegime kaks viimast nädalat,» ütles Männamaa. Kõige keerulisemaks alaks pidas Männamaa peretüli lahendamist, mille käigus tuli politseinikel avastada käsigranaat ja lõhkeainet.

«Kuna meie igapäevatöö on liiklusjärelevalve, siis jäi see ala meile natuke kaugeks,» lausus ta. Kõige kergemaks osutus aga võidumeeskonnale jalgratta vigursõit.

«Jalgratastega oleme tööd teinud terve suve,» lisas liikluspolitseinik.

Peadirektori asetäitja korrakaitsepolitsei alal Tarmo Miilits sõnas, et võistlused kulgesid igati edukalt.

«Võistlejate tase tõuseb iga aastaga. Hea meel on selle üle, et meeskonnad vaatasid pärast igat ülesannet oma edusammud ja eksimised üle ning õppisid teistelt võistkondadelt. Nii võeti parimad praktikad üksteiselt üle.»

Miilitsa sõnul olid paljud võistluste ülesanded võetud elust enesest. Näiteks peretüli stsenaarium põhines eelmisel aastal Tallinnas Kuldnoka tänaval toimunud plahvatusel, kus hukkus kaks ja sai vigastada mitu inimest.

Kolm päeva kestnud võistluste käigus panid politseinikud end proovile erinevatel politseitöö aladel. Esimesel päeval esitlesid politseinikud kodutööna ettevalmistatud süüteoennetusprojekti ja testisid õigusaktide tundmist. Teisel päeval toimus jalgratta vigursõit ja patrullmarsruut, kus tuli lahendada näiteks peretüli ja panna proovile turvataktika oskused. Täna ehk võistluste viimasel päeval võtsid politseinikud mõõtu kombineeritud teatevõistluses, kus tuli näidata jõudu, kiirust, meeskonnatööoskust ja laskmisosavust.

Kokku osales võistlustel 13 võistkonda üle Eesti, sealhulgas üks Läti ja üks Leedu võistkond. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles