Jahimehed tahavad erakorralist hundilaskmisluba

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andres Ennok

Saaremaal kogunevad täna keskkonnaametis jahiseltside esindajad, et arutada, kuidas vähendada huntide kahjutööd maakonnas. Viimase tõuke selleks andsid kuus lammast, kes eile Sauveres maha murti.

«Kogunevad kahjustatud alade jahipiirkondade jahiseltside esindajad ja ilmselt antakse välja erakorraline hundilaskmisluba,» kinnitas Saarte Häälele keskkonnaameti metsanduse juhtivspetsialist Roland Rüütli, selgitades, et suure tõenäosusega olid just hundid need, kes eile Sauvere külas kuus lammast murdsid ja teist sama palju vigastasid. «Ja mitte üks hunt, vaid rohkem,» arvas Rüütli, kes koostas eile selle kohta ka ekspertiisiakti.

«Lihtsalt koera või krantsi jaoks on töö liiga professionaalne,» ütles Saaremaa Kärla jahisektsiooni juht Kaljo Lihulinn, selgitades, et loomal oli haaratud kindla koha pealt kõrist ja lammas oli kiiresti lämmatatud.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles