Medvedev: Dagestanis tuleb jätkata võitlust terrorismiga

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Dmitri Medvedev (vasakul) vestleb Dagestani liidri Magomedsalam Magomedoviga.
President Dmitri Medvedev (vasakul) vestleb Dagestani liidri Magomedsalam Magomedoviga. Foto: SCANPIX

Vene president Dmitri Medvedev peab hädavajalikuks jätkata võitlust terrorismiohu ja ekstremismiga Dagestanis.

Dagestani liider Magomedsalam Magomedov tunnistas kohtumisel Medvedeviga, et vabariigi arenguid pidurdavadki olemasolevad julgeoleku- ja terrorismiohud ning ekstremism, vahendas RIA Novosti.

«Kahjuks me ei suuda veel täielikult tagada õiguslikku korda ja julgeolekut vabariigi territooriumil, kuigi viimasel ajal on palju tehtud,» märkis ta.

Magomedovi sõnul on tegemist kompleksse probleemiga, mida ei saa üksnes jõuga lahendada. «Kuid ma leian, et jõustruktuuride koosseisu tuleb säilitada ja suurendada. Seoses sellega on mul Teile palve aidata meid nende struktuuride moodustamisel,» rääkis ta.

Ka palus Magomedov riigipealt toetust videojärelevalve programmi realiseerimiseks. Kohalikud ametivõimud plaanivad nimelt paigutada valvekaameraid peamiste magistraalide ja transpordisõlmede juurde.

Ka plaanivad vabariigi juhid teha õigete väärtuste selgitamiseks tööd noortega. Sinna on plaanis haarata kaasa usutegelasi ja vaimseid liidreid.

President Medvedev tunnistas, et Dagestanis on julgeoleku tagamiseks tehtud palju ära. Ta peab hädavajalikuks inimeste lahkumist illegaalsetest grupeeringutest ja nende naasmist normaalsesse tavaellu. Kes avaldab vastupanu, selle saatus on riigipea sõnul kurb – ta satub kas trellide taha või hävitatakse.

Magomedov rääkis Medvedevile, et põrandaalustest jõukudest on juba lahkunud 40 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles