Tarand: kandideerin Savisaare mõnitamise tõttu

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Hendrik Ilves ja Indrek Tarand
Toomas Hendrik Ilves ja Indrek Tarand Foto: Teet Malsroos / Õhtuleht

Keskerakonna toel presidendiks kandideeriva eurosaadik Indrek Tarandi väitel sai tema jaoks määravaks asjaolu, kuidas Toomas Hendrik Ilvese toetamises kokku leppinud poliitikud eesotsas oravaparteilastega maaslamajat ehk Keskerakonda mõnitama asusid.

«Kui konsensus oli loodud, ei oleks pidanud hakkama opositsiooni vähemust – maaslamajat - mõnitama, et te peate nüüd panema oma esimehe peaga vastu seina jooksma või esitama subtituudi, kes nagu kõik aru saavad, et ei ole mingi kandidaat,» rääkis Tarand presidendivalimiste debatis Vikerraadios.

«Seda ilkumist ei oleks vaja, siis mina ei oleks puutunud,» viitas ta põhjustele, miks otsustas Keskerakonna presidendikandidaadiks hakata.

«Demokraatlikult valitud vähemuse nimi oli Keskerakond – kui oleks olnud sotsiaaldemokraadid, oleks ma tundnud ennast täpselt samamoodi kohustatuna.»

Toomas Hendrik Ilves ütles seepeale vastuseks, et formaalselt pole tegelikult keegi teda presidendi kandidaadiks esitanud ning rääkis, et tema selja taga ei ole üksnes Tarandile vastumeelne Reformierakond, vaid ka IRL ja sotsiaaldemokraadid.

Ilves lisas, et sotsid olevat olnud pahased, kui selgus, et Reformierakond enne neid Ilvese presidendiks esitas.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles