Ilves ja Tarand: Eesti ei peaks Kreekat ründama

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Presidendikandidaadid Toomas Hendrik Ilves ja Indrek Tarand mõistsid ühiselt hukka suhtumise, et eestlased on nii tublid ja töökad ning nüüd peame me laiskadele kreeklastele peale maksma.

«Kuni me oleme ise saajad, siis solidaarsusprintsiipi küsimärgi alla seada oleks kummaline, et mitte öelda ebamoraalne,» ütles Tarand.

Ilvese sõnul on Euroopa Liit kooslus, mille kaudu saame kindlad olla, et meie demokraatia jääb püsima.

«Ma ei olen mures nii palju sõjalise rünnaku pärast, küll aga, nagu me vaatame, me demokraatia on üsnagi nõrkadel jalgadel paljudes kohtades ja Euroopa Liit on see põhiline garant,» rääkis ta.

«Ma ei ole nõus nendega, kes räägivad, et mis me seal hoiame neid kreeklasi püsti. Iga investeeritud euro eest saame 3 eurot tagasi, meie ei maksa väga palju sinna sisse. Need argumendid, et meie oleme nii töökad ja peame ülal laisku kreeklasi... Me võime seda juttu endale rääkida, aga kui rääkida rahalistes numbrites, see ei ole nii. Seetõttu osalemine ESMis ja mehhanismis on minu meelest Eestile õige samm,» leidis president.

«Kui hakkame selle vastu protesteerima, võivad tulla suuremad probleemid muudes küsimustes.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles