Miinijahtija Sakala osaleb Läti vetes õppusel Open Spirit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mereväe miinijahtija Sakala.
Mereväe miinijahtija Sakala. Foto: Kaitseväe peastaap

Miinijahtija Sakala on alates tänasest Läti vetes korraldataval miinitõrjeoperatsioonil Open Spirit.

Sakala ja kolmeliikmeline tuukrimeeskond alustasid teekonda Läti vetesse eile, teatas kaitseväe peastaap. Kahenädalase operatsiooni käigus puhastavad nad Irbe väina maailmasõdade jooksul paigutatud lõhkekehadest koos üheksa riigi üksustega. Õppusel osalevad veel Läti, Leedu, Belgia, Prantsusmaa, Saksamaa, Norra, Poola, Venemaa ja Ühendkuningriikide mereväe alused.

Lisaks miinide leidmisele ja kahjutuks tegemisele koguvad üksused infot veealuste lõhkekehade kohta. Sakala kasutab operatsioonil miinihävitussüsteemi Seafox.

«Igal aastal korraldatav rahvusvaheline operatsioon aitab hoida oskused värske ja täpsena ning praktikas testida miinitõrjevalmidust,» ütles Sakala komandör vanemleitnant Erkki Silm.

Open Spirit on 1997. aastast korraldatav miinitõrjeoperatsioon, mida algselt korraldati Saksa mereväe juhtimisel igal aastal erineva Balti riigi vetes. 2009. aastal korraldati Open Spirit Eesti vetes, Hiiumaa ja Naissaare ümbruses, 2010. aastal viidi operatsioon läbi Leedus.

Mereväe ülesandeks on Eesti territoriaalvete kaitse ning peamine tegevus miinitõrje ja miiniinfo kogumine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles