Tarand: parteid on linnad-vallad erastanud

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Tarandit kui Keskerakonna presidendikandidaati saatis raadios keskerakondlane Aivar Riisalu.
Indrek Tarandit kui Keskerakonna presidendikandidaati saatis raadios keskerakondlane Aivar Riisalu. Foto: Toomas Huik

Presidendikandidaat Indrek Tarandi sõnul takistavad haldusreformi läbiviimist parteid, kes on võtnud vallad ja linnad enda võimu alla ning toetavad neid vastavalt lojaalsusele.

«Erakonnad on erastanud omavalitsused ja neid juhitakse demokraatliku tsentralismi põhimõttel,» rääkis Tarand presidendikandidaatide debatis Vikerraadios.

«Neid lugusid on lõputult, kus peab olema ühest või teisest erakonnast, et mõistlik projekt omavalitsuses realiseerida.»

Tema vastaskandidaat, praegune president Toomas Hendrik Ilves ei olnud Tarandiga nõus.

«Ma ei arva, et meil oleks tegu demokraaltiku tsentralismiga, sest näeme igasuguseid koalitsioone.»

Tema sõnul ei peaks ka seni saavutatut nii palju kiruma, sest me oleme sarnase ajalooga riikidest tegelikult kõige edukamad ning meil pole võtta kõrvalt näidet, kuidas oleks saanud haldusolukorda paremini lahendada.

Kommenteerides omalt poolt haldusreformi, leidis Ilves, et lisaks väikestele valdadele on meie häda ka liiga suured omavalitsused, mis mõnel puhul moodustavad justkui riigi riigis.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles