Poola pole rahul Merkeli-Sarkozy kohtumisega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poola peaminister Donald Tusk.
Poola peaminister Donald Tusk. Foto: SCANPIX

Praegune ELi eesistujamaa Poola teatas täna, et pole rahul Prantsuse-Saksa eurotsooni võlakriisi teemalise tippkohtumise tulemustega.

Teisipäeval kohtusid Saksa kantsler Angela Merkel ja Prantsuse president Nicolas Sarkozy Pariisis, et arutada eurotsooni võlakriisi lahendamise võimalusi, vahendab AFP.

«Oleme rahulolematud Merkeli-Sarkozy kohtumisega, kuna de facto ei viinud see eurotsooni finantsjuhtimise tugevdamiseni,» sõnas Poola peaminister Donald Tusk parlamendi ees. «Poola eesistumine lootis, ja loodab endiselt, et otsused on märksa kindlamad.»

Tuski teatel ei kardeta ELis tugevamat juhtimist, kuna eurotsoonil on seda ilmselgelt vaja. Tuski hinnangul aitaks suurem järelevalve ja distsipliin kahtlused eurotsooni ellujäämise osas ümber lükata.

«See annab võimaluse distsiplineerida neid eurotsoonis, kes kahtlevad eurotsooni eksistentsis just seepärast, et neil puudub distsipliin,» leidis ta.

Oma teisipäevasel kohtumisel lubasid Sarkozy ja Merkel eurotsooni ühist majandusvalitsust, finantstehingute maksustamist ja riigivõlgade ülempiiri põhiseadusesse kirjutamist kõikides 17 euro riigis.

Poola rahandusminister Jacek Rostowski teatas, et Poola on neutraalne finantstehingute maksustamise osas, kuid kahtles, kas kauplemine sel juhul lihtsalt mujale ei koliks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles