Semper: Eesti saavutusi nähakse väljast paremini

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ene-Liis Semper
Ene-Liis Semper Foto: Toomas Huik

Eesti viimase 20 aasta saavutusi ei pruugi eestlased nii palju hinnata ja esile tõsta kui seda teevad välismaalased, leidis Ene-Liis Semper täna presidendi lossi aias toimunud taasiseseisvumispäeva vastuvõtul.

Teatri NO99 kunstiline juht Ene-Liis Semper rääkis, et mõne päeva eest võttis temaga ühendust üks Saksa ajakirjanik, kes oli Eesti edust ja vastupidavusest vaimustuses. Ajakirjanik oli maininud Eesti riigi teiste 20 aasta jooksul saavutatud eesmärkide kõrval ka seda, kuidas praeguse majanduskriisiga hakkama on saadud.

««Milles on Eesti fenomen ja eestlaste saladus,» küsis ajakirjanik mult ja siis hakkasin ma mõtlema, et võib-olla me olemegi millegi suure ja olulisega hakkama saanud,» sõnas Semper.

«Võib-olla me mõnes mõttes alahindame end, sest siin, asja sees olles ei pruugi sellest nii hästi aru saada kui kõrvalt vaadates,» arutles ta.

Semperi sõnul ei osanud ta sakslasele vastata, milles see saladus seisneb, kuid arvas, et kui see olemas on, siis tuleks seda kindlasti hoida ja säilitada. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles