Kreitzberg: järgmine siht võiks olla sotsiaalne heaolu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeter Kreitzberg kaaslasega
Peeter Kreitzberg kaaslasega Foto: Peeter Langovits

Nüüd, kus Eesti demokraatia, kodanikuühiskond ja majandus on heal järjel, peaksime eesmärgiks võtma sotsiaalse elukeskkonna parandamise ja inimeste heaolu, leidis poliitik Peeter Kreitzberg presidendilossi aias toimunud taasiseseisvumispäeva vastuvõtul.

Riigikogu saadik Peeter Kreitzberg nimetas taasiseseisvuse jooksul saavutatust tähtsamateks heal järjel demokraatiat ning majandust.

«Eestil on 20 aastaga päris väljapaistvaid edusamme ette näidata. Näiteks meie solidaarsus teiste Euroopa Liidu riikidega praeguses majanduskriisis. Ka demokraatia on meil ju päris heal järjel. Kuigi viriseda võib alati, oli vähemalt 20 aastat tagasi raske rohkem loota,» sõnas Kreitzberg.

Riigikogulase meelest võiks lähiaastatel paraneda Eesti elukeskkond, et rohkematel inimestel oleks siin hea olla.

«Kasutan kellegi mõtet, et tänavad on kuidagi tühjaks ja hõredaks jäänud viimastel aastatel. Meil võiks seda solidaarsust, mis riikide vahel juba on, rohkem ka sisemiselt olla. Et oleks vähem neid, kellel Eestis hea elada pole,» püüdis ta Eesti edasist eesmärki sõnastada.

Kreitzberg ja tema kaaslane Eve Kislov rääkisid, et Eestis on praegu liiga vähe kaasinimeste aitamist ning rohkem võiks olla naabri poole vaatamist ja abistamist. Nende hinnangul võib vähese solidaarsuse põhjuseks olla viimase 20 aasta praktika, kus igaüks on ise trügima harjunud oma eesmärkide saavutamiseks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles