Reformierakonna juhtpoliitik: Ilves on riigimees, mitte trikimees

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Presidendikandidaat Indrek Tarand ja president Toomas Hendrik Ilves raadios debatiks valmistumas.
Presidendikandidaat Indrek Tarand ja president Toomas Hendrik Ilves raadios debatiks valmistumas. Foto: Toomas Huik

Reformierakonna juhatuse liige ja keskkonnaminister Keit Pentus nimetas president Toomas Hendrik Ilvest riigimeheks, mitte trikimeheks ja andis mõista, et peab teda vastaskandidaadist Indrek Tarandist paremaks presidendiks.

Pentuse sõnul on Ilves Eestile kõige parem presidendikandidaat, kellel on väga selge positiivne programm.

«Mulle väga sümpatiseerib tema seisukoht näiteks kodanikuühiskonna küsimuses. Minu arvates on Ilves see kandidaat, kes sisendab meile kindlust ka näiteks julgeolekupoliitilistes küsimustes,» ütles Pentus BNSile antud intervjuus.

«Tema puhul ei ole põhjust karta, et ta lihtsalt nalja pärast otsustab ühel hetkel näiteks mõnes küsimuses, mis Eesti julgeoleku seisukohalt on oluline, mõne triki teha,» lisas Pentus, täpsustamata nimeliselt, keda ta silmas peab.

«Ilvesele on vahest ette heidetud seda, et ta viskab vähe vimkasid, et ta ei ole selline trikimees nagu mõni teine poliitik on. Mõni etteheitja on öelnud, et ta on liiga tõsine ja liiga riigimehelik,» rääkis Pentus.

«Ma arvan, et need etteheited ei ole selles mõttes õigustatud, et president peabki olema riigimehelik ja seetõttu ma arvan, et igasugused spekulatsioonid teemal, kas ta on otsustanud teha väikese triki Indrek Tarandiga, et nendel ei ole mingit alust.»

Toomas Hendrik Ilves ja Indrek Tarand pidasid reedel maha esimese presidendivalimistele eelneva debati Vikerraadios.

Ilvest on lubanud riigikogus toetada Reformierakonna, Sotsiaaldemokraatliku Erakonna ning Isamaa ja Res Publica Liidu fraktsioonid. Keskerakond seadis oma presidendikandidaadiks Euroopa Parlamendi saadiku Indrek Tarandi.

Riigikogu valib presidenti 29. augustil. Presidendi valimiseks riigikogus on vaja kahe kolmandiku parlamendi koosseisu saadikute toetust ehk vähemalt 68 saadiku toetust. Kui kolme vooruga ükski presidendikandidaat vajalikku häälte arvu ei saa, kutsub Riigikogu esimees ühe kuu jooksul presidendi valimiseks kokku valimiskogu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles