Hundid murdsid Saaremaal kahe ööga üle 25 lamba

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lambad. Illustreeriv foto.
Lambad. Illustreeriv foto. Foto: Sille Annuk

Hundid murdsid Saaremaal Sauvere külas viimase kahe ööga üle 25 lamba ning seetõttu väljastas keskkonnaamet üle aastakümnete jahimeestele täna taas eriloa ühe hundi laskmiseks.

Sauvere külas asuva Roosi talu 1500pealine lambakari jäi eilse ööga kaheksa lamba võrra väiksemaks, samapalju oli ka vigastatud lambaid, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Eilsest maitse suhu saanud hundid tegid täna öösel veelgi suuremat kahju ning hommikuks oli karjamaal laiali 17 surnud lammast ja kari oli laiali jooksnud.

Roosi talu lambafarmi juhataja Tiina Vester ütles, et sealkandis ei ole hulkuvaid koeri ja kindlasti pole tapatöö koerte tehtud.

Täna hommikul kinniste uste taga probleemi arutanud Saaremaa jahimehed jõudsid selgusele, et vaja on erakorralist hundilaskmise luba, mille keskkonnaamet ka väljastas ja kehtima hakkab see homsest.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles