«Tahtsin Hiiumaalt teletorni kaitsma tulla»

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heldur, Markus ja Karin meenutasid 20 aasta taguseid äravaid augustipäevi.
Heldur, Markus ja Karin meenutasid 20 aasta taguseid äravaid augustipäevi. Foto: Urmas Neeme

Täna «Vabaduse laulul» muusikat nautinud Karinile meenusid 1991. aasta augustist soov Hiiumaalt Tallinna teletorni kaitsma sõita ning kartus sõja puhkemise ees.

«Olin 20 aastat tagasi Hiiumaal. Ärevaid uudiseid kuuldes tahtsin Tallinnasse sõita, et teletorni kaitsmises kaasa lüüa. Hiiumaalt ei saanud aga praamiga minema,» rääkis 35-aastane Karin.

Tema sõnul kartsid vanemad inimesed rohkem, endal tal väga suurt hirmu polnud. «Ju ei osanud karta. Vanaema ja ema olid rohkem hirmul, nemad mäletasid küüditamisi ja muid aastakümnete-taguseid repressioone. Kuigi mulle neist väga räägitud polnud, olin neist kuidagi ikka teadlik,» meenutas naine.

Enda sõnul oskas ta isiklikult kõige rohkem karta lihtsalt seda, et võib sõjaks minna.

Karini 7-aastane poeg Markus teab vanemate juttude põhjal, et 20. augustil tähistatakse taasiseseisvumispäeva. Hommikul heisati terve perega lipp ning õhtul tuldi Lauluväljakule.

«Kontserdid mulle meeldivad, neid võiks rohkem olla,» arvas väikemees. Poisi vanemate hinnangul oleks võinud tänasel kontserdil rohkem isamaalisi laule olla, et rahvas saanuks kaasa laulda.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles