Teist päeva kulgev teatetants kogub hoogu

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teatetantsijad tantsivad läbi Lagedi.
Teatetantsijad tantsivad läbi Lagedi. Foto: Raigo Pajula/Postimees

Eesti maanteedel kulgeva teatetantsu teine päev on poole peal, praeguse seisuga on tantsinud juba üle 500 tantsija ja läbitud üle 150 kilomeetri.

«Hoog on nii suur, et seda ei tõmba alla ei lahtipõimuvad rahvariidevööd ega allavajuvad põlvikud,» teatasid tantsuürituse korraldajad. «Pidevalt ollakse graafikust ees, mis annab aga kõigi rõõmuks põhjust liikumispauside ajal aina pikemaid ja pikemaid simmaneid pidada.»

Näiteks andis külarahvale vägeva etenduse Tarvanpää tantsurühm, kes oma lõõtsamehe poolt musitseeritud rahvamuusika saatel kokku üle tunni aja tantsu lõi ning ka pärast sedagi märga otsaesist pühkides seisma jääda ei tahtnud.

Teatetantsu esimene öö möödus väga sujuvalt. Facebookis oleval teatetantsu foorumis kommenteeris tantsija Valev: «Riikar tantsis täna öösel 2.32. Ilm oli super – soe ja selge, ilus tähistaevas. Ka kuu paistis, kottpime ei olnud. Sai seda põgusat vaikust nauditud enne kui killavoor tuli. Saateauto näitas valgust, tee oli kenasti nähtav.»

Rahvatantsijate kõrval on arvukalt esindatud ka erinevad laulu- ja asutustekoosseisud. Ööl vastu esmastpäeva asuvad tantsima ka näiteks Kohtla-Järve Lions Klubi mehed ning lõõtspilli mängib maavanem Riho Breivel. Maavanemaid on kaasa löömas teisigi.

Teisipäeva hommikul kell 6.15-8-00 toimub käsikäes teatetantsuga Tartu Raekoja platsil üritus «Tartu ärkab tantsuga». Tantsitakse Väägvere külakapelli saatel tuntud rahvalikke tantse kaerajaanist perekonnavalsini. Kell 7 lahkuvad teatetantsijad Vanemuise kaudu südalinnast, kus hommik jätkub etnoaeroobika trenniga.

22. augustil liigutakse marsruudil Kohtla-Järve – Jõhvi – Iisaku – Lohusuu – Mustvee ning teisipäeva hommikul äratab tants Tartu. Teatetantsu liikumine on reaalajas jälgitav aadressilt www.teatetants.ee/gps

Teatetants jõuab tagasi Tallinna Raekoja platsi 28. augustil kell 13 00.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles