Automaatide moderniseerimine on jõudmas lõpule

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseväelased võidupüha paraadil..
Kaitseväelased võidupüha paraadil.. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Hange enam kui 2500 kaitseväes kasutusel olevat automaadi moderniseerimiseks ning relvadele lisaseadmete ostuks on jõudmas lõpule.


Augustis sõlmis kaitseministeerium lepingu Šveitsi firmaga Brügger & Thomet AG kaitseväe automaatide Galil ja AK-4 moderniseerimiseks ning neile sihikute, granaadiheitjate ja teiste lisaseadmete tarnimiseks. Kokku moderniseeritakse üle kahe ja poole tuhande automaadi.

Kaitseministeeriumi pressiesindaja ütles, et hange jõudnud lõppjärku ning suurem osa hangitud seadmetest on Eestile üle antud. Praegu saavad kaitseväes väeosade relvurid koolitust, mille käigus õpetatakse hangitud lisaseadmete relvadele paigaldamist ning nende kasutamist.

Hangitavate seadmete täpsed kogused ja hind on vastavalt hankelepingule salajased.

Ettevõte valmistas automaatidele uued metallist laesääred ja mitmesugused muud rakised erinevate lisaseadmete kinnitamiseks ning ühitab need relvadega.

Automaatide Galil tarbeks osteti uued laesääred ning laesääre külge kinnitatavad punatäpp-sihikud ja nende kolmekordse suurendusega optika koos alustega. Samuti osteti Galilide jaoks käepidemeid, taktikalisi lampe ja kanderihmu ning uusi padrunisalvi.

Vähemal arvul osteti Galilide jaoks 40-millimeetriseid granaadiheitjaid ja taktikalisi summuteid.

Peamiselt ajateenijate ja kaitseliitlaste poolt kasutatavate automaatide AK-4 jaoks hangiti punatäpp-sihikuid ja nende sihikute kolmekordse suurendusega optikat koos vastavate kinnitusalustega. Samuti osteti automaatide AK-4 jaoks vähemal määral uusi laesääri, millede külge saab vajadusel kinnitada taktikalise lambi, harkjalad või muu seadme.

Eraldi hankega muretseti automaatidele AK-4 kokkukäivaid pärasid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles