Mägi: isamaalised laulud ei tähenda tingimata Mäksi ja Iffi

Merike Teder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõnis Mägi öölaulupeol Tallinna lauluväljakul Eesti Vabariigi 90. sünniaasta puhul.
Tõnis Mägi öölaulupeol Tallinna lauluväljakul Eesti Vabariigi 90. sünniaasta puhul. Foto: Mihkel Maripuu

Laulja Tõnis Mägi ei saanud laupäeval «Vabaduse laulul» esineda eelkõige juba seetõttu, et oli hõivatud Peeter Vähi oratooriumi «Maarja Magdaleena evangeeliumi» esiettekandega Riia Peetri kirikus, ent tagantjärelegi leiab ta, et kontsert peegeldas väga hästi meie tänast päeva.

«Ma arvan, et see ei olnud juhus, et meid Ifiga kahekesi ei olnud – küllap see pidi nii olema,» arvas Mägi. «Ma ei ole seda meelt, et kui on isamaalised laulud, siis peaksime tingimata ainult meie olema. Nooremad tulevad peale, see on suurepärane.»

Mägi märkis, et ta ei olnud küll kontserdil kohal, kuid see, mida ta hiljem internetist üle vaadates nägi, meeldis talle küll.

«Ainus selle ürituse möödalask oli selles, et inimesed päris hästi ei saanud aru, kuhu nad lähevad. Kui eestlased lauluväljakule kogunevad teatud kuupäevadel augustis või laulupeo ajal, on sellest kujunenud omamoodi rituaal,» selgitas laulja. «Nad tahavad üksteise kõrval seista, väike rahvas, nagu me oleme, ja laulda täiel häälel koos – või vähemalt hinges laulda, kui kõris pitsitab.»

«Mulle tundub, et see oli see, mis seekord puudu oli. See oli popkontsert, väga huvitav samas – eriti meeldisid mulle Eesti artistid,» kiitis ta. «Vähemalt see, mis telekast näha oli, mulle väga meeldis – ma ei tea, kas see kohapeal oleks samamoodi mõjunud.»

«Aga ma ei ole nõus kommentaatoritega, kes vinguvad ja virisevad, et siin ei ole korralikke lauljaid. Minu meelest on meil terve plejaad väga isikupäraseid artiste. Aeg on muutunud, me ei saa kerida enam tagasi 10, 20 või 50 aastat. Minu meelest oli see kontsert hea peegeldus sellest, kus me täna oleme,» arvas Mägi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles