Mootorratturid kihutasid Ida-Virumaal kaks korda lubatust kiiremini

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Ida prefektuuri politseinikud pidasid möödunud nädalavahetusel kinni kaks mootorratturit, kes ületasid seatud piirkiirust kahekordselt.

Laupäeval, 20. augustil märkasid politseinikud Ida-Virumaal Jõhvi-Tartu-Valga maantee 40. kilomeetril, et kaks mootorratturit sõidavad lubatud piirkiirusest kaks korda kiiremini. 23-aastase Andrese Suzukil mõõdeti kiiruseks 186 km/h ja 36-aastase Mardi juhitud Suzukil 178 km/h.

Mootorratturid tõid kiiruse ületamise põhjenduseks möödasõidu sooritamise.

Ida prefektuuri korrakaitsebüroo liiklustalituse juhi Alvar Ottokari sõnul ei ole sellisele kiiruse ületamisele õigustust ka siis, kui tegemist on lühiajalise möödasõiduga.

«Ilmselgelt on kaherattalist sõidukit keerulisem juhtida kui neljarattalist,» ütles Ottokar. «Ootamatu takistuse korral on sellise sõidukiiruse juures õnnetust peaaegu võimatu vältida. Statistika näitab, et enamus õnnetusi, milles mootorratturid osalevad, lõppevad nende jaoks väga kurvalt. Mõtlematult pannakse ohtu nii iseennast kui ka teisi liiklejaid.»

Politsei soovitab mootorratturitel liikluses eriti hoolas ja tähelepanelik olla ning mitte liigselt gaasi vajutada, lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles