Pentus: mürareostuse vähendamise meetmed hõlmavad laia valdkonda

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tairo Lutter / SL Õhtuleht

Valitsusliidu lubatud mürareostuse vähendamise meetmed hõlmavad laia valdkonda alates transpordist lõpetades planeeringutega, ütles reformierakondlasest keskkonnaminister Keit Pentus.

«See on lai teema ja sinna alla käib palju erinevaid asju alates ühest eelmisel aastal teravalt üleval olnud vaidlusest selle üle, kas ja kui palju tekitavad müra näiteks rajatavad tuulikud,» rääkis Pentus BNSile antud intervjuus.

«Tegelikult läheb see kuni planeerimisotsusteni välja, näiteks selleni, kuhu ja kuidas me kavandame suurimaid elamualasid, kuidas seda planeerida nii, et sinna saaks lastele mõeldud mänguväljaku rajada magistraalteedest eemale,» rääkis keskkonnaminister.

Pentus ütles, et üheks pealinnas müra vähendamise meetmeks on uute trammide kasutuselevõtmine. «Võib-olla tundub harjumatu müra sellises kontekstis käsitleda, aga nii see on. Näiteks elektriautod – nad mitte ainult ei kasuta rohelist energiat, vaid on liikluses ka palju vaiksemad,» sõnas Pentus.

Reformierakonna ning Isamaa ja Res Publica valitsusliit lubab oma tegevusprogrammis töötada selle aasta neljandaks kvartaliks välja meetmed mürareostuse vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles