Reaalkool troonib jätkuvalt matemaatika riigieksami edetabelis

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna reaalkool.
Tallinna reaalkool. Foto: Peeter Langovits

Nagu juba traditsiooniks on saanud, saavutas kõige kõrgema matemaatika riigieksami keskmise tulemuse Tallinna reaalkool.

Kui mullu oli reaalkoolis matemaatika riigieksami teinute keskmine tulemus 91,29 punkti, siis tänavu langes keskmine see 88-le, selgub riikliku eksamikeskuse andmetest. Sellise keskmise hindega edestas reaalkool Hugo Treffneri gümnaasiumit 2,8 punktiga. Mullu olid kaks esimest kooli samad, aga toona oli tulemuste vahe 5,6 punkti.

Kolmandale kohale jõudis Rannu keskkool (Tartumaal) 82,8 punktiga. Samas tuleb arvestada, et seal oli matemaatika riigieksami sooritajaid vaid viis. Narva humanitaargümnaasium säilitas oma mullust neljandat kohta (81,4), mulluselt seitsmendalt kohalt viiendale tõusis Nõo reaalgümnaasium (80,7).  

Kuuenda kuni kaheksanda koha hõivasid koolid Eesti idapiirilt – vastavalt Narva Pähklimäe gümnaasium, Kohtla-Järve Ahtme gümnaasium (mõlemad 80,2) ja Kohtla-Järve kesklinna gümnaasium (79,4).

Üheksanda tulemuse sai Pärnu Koidula gümnaasium (79,2) ning kümnenda Maardu gümnaasium (76,9).

Võrreldes möödunud aastaga on suure languse läbi teinud Tartu Karlova gümnaasium, mis langes viiendalt kohalt 49.-50. kohale (65,9 palli), ning Tallinna Õismäe vene lütseum, mis langes kuuendalt kohalt 44.-le (67,8).

Eksamitulemuste statistikas arvestati vaid neid koole, kus konkreetse eksami sooritajaid oli üle viie.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles