Humanitaarkoolid langetasid Inglise kolledži kaheksandaks

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigieksamite tulemused käes.
Riigieksamite tulemused käes. Illustratsioon: Urmas Nemvalts.

Tartus asuv Hugo Treffneri gümnaasium säilitas 84,75 punktiga riigieksamitulemuste koondarvestuses Eesti parima kooli tiitli, küll aga läks vangerdamiseks pingerea alumistel kohtadel.

Tallinna prantsuse lütseum tõusis teisele kohale, tõugates Tallinna reaalkooli kolmandaks.

Neljandaks tõusis aga mullune seitsmes, Pärnu Sütevaka humanitaargümnaasium. 11. kohalt kuuendaks tõusis Tallinna humanitaargümnaasium ning 12. kohalt seitsmendaks Narva humanitaargümnaasium. Nende vahele mahtus kuuendaks pimedaid ja vaegnägijaid õpetav Tartu Emajõe kool. Tallinna humanitaargümnaasium on ka pingereas kõrgeimal kohal asetsev venekeelne kool.

Mullune neljas, Tallinna inglise kolledž, langes kaheksandaks. Neile järgnevad üheksandana ühekohalise languse läbi teinud Miina Härma gümnaasium ja viis kohta kukkunud Tallinna 21. kool.

Gustav Adolfi gümnaasium kukkus ühe koha võrra esikümnest välja, üheteistkümnendaks.

Esikümnest pudenes välja veel kaks pealinna kooli, mis tegid läbi ka palju suurema languse. Mullune kuues, Tallinna Õismäe vene lütseum langes 15. kohale ning eelmise aasta üheksas, Kadrioru saksa gümnaasium peab leppima seekord 16. positsiooniga.

12. kohalt leiab Narva vanalinna riigikooli, mis on alles hiljuti gümnaasiumiks kasvanud keelekümbluskool. Paraku – nii nagu Tartu Emajõe kooli puhul – moodustub sellegi kooli keskmine hinne, erinevalt suurtest koolidest, vaid kahe riigieksami keskmiste põhjal.

Riiklik eksami- ja kvalifikatsioonikeskus avalikustab nimelt igas aines vaid nende koolide tulemused, millel oli antud aines viis ja enam eksamitegijat.

Emajõe kooli puhul olid need eesti keel ja ühiskonnaõpetus, Narva juhtumil aga geograafia ja keemia. Narva vanalinna riigikooli puhul tuleb arvestada sedagi, et nende esimene lend lõpetab gümnaasiumi alles järgmisel aastal. Seega peegeldab nende pingerida vaid nende 11. klassi õpilaste tulemusi, kes otsustasid geograafia või keemia riigieksami aasta enne viimast tärminit ette ära teha.

Edetabeli 13. kohal on kahe koha võrra tõusnud Nõo reaalgümnaasium, koht neist tagapool ühe positsiooni kaotanud venekeelne Sakala eragümnaasium.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles