Mailis Reps Laarist: vägivallale õhutamine on lubamatu

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mailis Reps
Mailis Reps Foto: Toomas Huik

Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni aseesimees Mailis Reps peab kaitseminister Mart Laari sõnavõttu Eesti Üliõpilaste Seltsi siselistis kahetsusväärseks ning leiab, et viimastel aastatel toimunud koolitulistamiste taustal peaks hoiduma vägivaldsetest sõnumitest.

«Igasugune vägivalda õhutav väljaütlemine on ohtlik ühiskonnale, veel enam kui seda teeb minister,» selgitas Reps.

Repsi sõnul on kõik teadlikud koolivägivalla olemasolust ja naaberriikidest on võtta kohutavad massivägivalla juhtumite näited.

«Vägivallale õhutamine ühiskonnas silmapaistvate ja lugupeetud inimeste poolt mõjub eriti tugevalt noortele teismelistele, mida kahjuks kinnitavad senised koolitulistamised,» arvas ta.

 Repsi hinnangul peaks minister olema ühiskonnale eeskujuks ja ei saa lubada endale seesuguseid avaldusi, mis õigustavad vägivalda.

«Kuna Laaril on olnud ka varem tõsiseid probleeme tulistamisjuhtumitega, siis loodan, et teadus- ja haridusminister ning endine kaitseminister, akadeemik Jaak Aaviksoo selgitab Laarile olukorra tõsidust,» sõnas Reps.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles