Rahumägi: Laari purset ei saa ületähtsustada

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaanus Rahumägi
Jaanus Rahumägi Foto: Toomas Huik

Reformierakondlase Jaanus Rahumägi hinnangul ei tasuks kaitseminister Mart Laari sõnu tõsiselt võtta, sest tegemist oli tõenäoliselt siseringis avaldatud emotsionaalse purskega, millel pole õiguslikku tagajärge või ootust.

«Ei saa ületähtsustada ükskõik millise poliitiku emotsionaalset plahvatust,» arvas ta. «Politsei jääb politseiks.»

Rahumäe sõnul peavad poliitikud oma väljaütlemisi tõsisemalt kaaluma, kuid mitte selleks, et politsei valesti aru saaks, vaid just avalikkuse tõttu.

Rahumäe sõnul on Eestis õigusriik ja pole võimalik, et mõni minister annab politseile või eriüksustele juhiseid, et kuidas tegutseda.

«Asutustel on konkreetsed suunised, tegutsemisjuhised ja põhimõtted ning jõustruktuur saab ja on lähtunud seadustest ning mitte poliitikute arvamustest või libastumistest,» selgitas ta.

Rahumägi rõhutas vestluses Postimehega mitmel korral, et Eesti politsei lähtub seadusest ja ainult seadusest, sest mõne poliitiku kõnekomistused ei muuda politsei tegevuspõhimõtteid ning mõju või suuniseid pole mõtet otsida.

«Eesti politsei on väga professionaalne ja lähtub seadusest ning mitte poliitikute juhtnööridest,» sõnas ta.

Rahumägi on töötanud Eesti Eriteenistuses koolitusjuhina, politsei peadirektori politseinõunikuna ja siseministeeriumis sisejulgeoleku nõunikuna.

Kaitseminister Mart Laar saatis Eesti Päevalehe teatel pärast kaitseministeeriumis toimunud tulistamist Eesti Üliõpilaste Seltsi siselisti kirja, milles ta lubas, et «Eesti riigi ründajad lastakse maha ja seda garanteerin ma ka edaspidiseks.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles