Õpilasliit: ärge valige kooli üksnes eksamipingeridade põhjal

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Lennart Rikk

Eesti Õpilasesinduste Liit (EÕEL) leiab, et koolide riigieksamite põhjal pingeritta seadmine on probleem ning et reaalsel koolivalikul tuleks arvestada ka muid kriteeriume.

Õpilasliidu aseesimehe Liina Hirve sõnul annavad eksamipõhised pingeread koolivalikut tegevale õpilasele liialt ühekülgset informatsiooni. Ta avaldas muret, et sedalaadi statistikat kiputakse ühiskonnas liigselt rõhutama ning vääriti tõlgendama.

«Riigieksamite tulemuste kõrval on palju muid kriteeriume, mis on õpilase vaatenurgast palju olulisemad, arvestades õppuri isikupära - on selleks siis sportimisvõimalused, huviringid, koolilõuna, õpilasesinduse olemasolu jne,» rääkis Hirv.

«Praegusi pingeridu võetakse kui põhilist näitajat kooli taseme kohta ning taoline suhtumine survestab noort koolivalijat, arvestamata tema enda isiklikke hindamiskriteeriume koolile.»

Tema sõnul peaks iga õppida soovija vaba ja pingestamata valik olema see, kus ta teadmisi omandada soovib. «Sellepärast peaks avalikkusele enam rõhutama seda, kui erinevad tegurid tegelikult kooli taseme ja õppijasõbralikkuse kujundavad,» leidis Hirv.

Riiklik Eksami- ja Kvalifikatsioonikeskus avalikustas täna iga Eestimaa kooli keskmised tulemused iga riigieksami kohta. Kui koolis oli vastava eksami tegijaid vähem kui viis, siis seda eraldi välja ei toodud.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles